duurzaamsucces

Wat maakt organisaties duurzaam succesvol?

Over duurzaamsucces

Deze blog is het resultaat van een persoonlijke ‘queeste’ naar dé succesformule van organisaties. Ik ben gefascineerd door de vraag wát er voor zorgt dat een organisatie over een lange tijd goede resultaten neer kan zetten. Wat doet een duurzaam succesvolle organisatie anders?

Om antwoord te vinden op deze vraag, lees ik ‘alles wat los en vast zit’ en wat kan helpen om inzicht te verschaffen. Daarnaast voer ik frequent gesprekken met bijzondere organisaties, organisaties die in mijn ogen als duurzaam succesvol kunnen worden bestempeld. En ik gebruik natuurlijk de inzichten die ik in mijn dagelijkse werk als organisatie-adviseur opdoe.

Ik constateer dat, hoewel vele boeken en theorieën anders beweren, er géén eenduidige formule voor het succes van organisaties bestaat. De ene hype volgt de andere op, maar de heilige graal is nog altijd niet gevonden. Grote onderzoeken die verklaringen schetsen, worden binnen korte tijd altijd weer onderuit gehaald. Ik denk dan ook dat er teveel variabelen in het spel zijn om ooit tot één algemene succesformule te komen. Dat neemt niet weg dat er wel vele handvatten zijn om goed te organiseren en daardoor de kans op succes aanzienlijk te vergroten. Deze blog is vooral bedoeld om deze handvatten te delen.

Heb je een reactie op een stuk, een verfrissend nieuwe inzicht, suggesties, wil je jouw ervaringen graag delen: voel je vrij mij te benaderen!

Bas Vlemminx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: